Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

"Λευκά Απογεύματα" σε συνεργασία Δήμου και Εμπορικού Συλλόγους Νέας Ιωνίας:


Πολύ μπλα μπλα για να κρυφτεί η πολιτική ουσία του θέματος…

Aς μιλήσουμε λοιπόν για την ταμπακιέρα
Όλα τα είχαμε στον κόσμο των εμπορικών καταστημάτων, στον κόσμο των λουσάτων βιτρινών, που πίσω τους κρύβεται -πλέον όχι και τόσο επιμελώς- ένα από τα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα όπου η εκμετάλλευση και η καταπίεση των εργαζομένων ολοένα και οξύνεται: απολύσεις, μισθοί πείνας, απλήρωτη εργασία, ελαστικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες, δουλειά και τις Κυριακές, εργοδοτική τρομοκρατία, ατομικές συμβάσεις, μαύρες μέρες, λευκές νύχτες και πλέον…  και λευκά απογεύματα.

Και εξηγούμαστε: Τα καταστήματα στη Νέα Ιωνία κάθε Σάββατο κλείνουν στις 6μμ και αρκετά κλείνουν και νωρίτερα, όπως μας είπε ο ίδιος ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Νέας Ιωνίας (ΕΣΝΙ). Ο εμπορικός σύλλογος της περιοχής μας, σε συνεργασία με το δήμο, (όπως και πάλι μας είπε και ο πρόεδρός του αλλά γράφτηκε και στο facebook από γνωστό καταστηματάρχη στη Μικράς Ασίας) και με πρόσχημα τις εκδηλώσεις για το άναμμα του δένδρου στην πλ. Σημηριώτη, αποφάσισε να μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα μέχρι τις 8μμ το Σάββατο 13/12. Και μάλιστα ποιο Σάββατο; Αυτό πριν από την 1η από τις 3 (πιθανότατα) σερί Κυριακές που τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά. Στην περίοδο του απάνθρωπου για τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και μικρέμπορους "εορταστικού" ωραρίου.

Το είδαμε κι αυτό! Ένοπλοι αστυνομικοί σε Παιδικούς Σταθμούς στη Νέα Ιωνία

Μετά από καταγγελία που έκανε ο ΠΑΣΙΠΣ (ΠΑνελλήνιος Σύλλογος Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών) ότι υπάρχουν Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί που λειτουργούν χωρίς άδεια (πρόκειται για τους πρώην κρατικούς παιδικούς σταθμούς που πέρασαν στη συνέχεια στους Δήμους), η αστυνομία ξεκίνησε γενικευμένους ελέγχους χωρίς, απ’ ότι φαίνεται, να γνωρίζει ούτε το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των παιδικών σταθμών ούτε ποιους παιδικούς σταθμούς αφορά η καταγγελία.
Στα πλαίσια των παραπάνω ελέγχων είχαμε την «εισβολή» ένστολων αστυνομικών με πλήρη εξοπλισμό (όπλο, χειροπέδες, γκλοπ) σε δύο παιδικούς σταθμούς της Νέας Ιωνίας (1ος και 3ος).
Με απλή επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, οι δύο αστυνομικοί προχώρησαν στο σχετικό έλεγχο ο οποίος περιελάμβανε και τον έλεγχο βιβλιαρίων υγείας των μόνιμων παιδαγωγών.

Μάλιστα, στον 1ο Παιδικό Σταθμό, λόγω ενός ορθογραφικού λάθους του ιατρού εργασίας που είναι υπεύθυνος για το σφράγισμα των βιβλιαρίων, λίγο έλλειψε τέσσερις παιδαγωγοί να συρθούν στο αυτόφωρο. Χρειάστηκε η προσωπική τηλεφωνική παρέμβαση του ιατρού εργασίας για να πειστούν οι αστυνομικοί ότι επρόκειτο για δικό του ανθρώπινο ορθογραφικό λάθος.
Αναρωτιέται κανείς, γιατί η αστυνομία δεν απευθύνεται στον πρόεδρο και τη διοίκηση του ΚΕΒΡΕΦΟ για να αναζητήσει τα πιστοποιητικά που θέλει ώστε να μην χρειάζεται ούτε οι παιδαγωγοί να λείπουν για αρκετή ώρα από τις τάξεις ούτε τα νήπια να ταράζονται και να τρομάζουν βλέποντας, ενδεχομένως, τα πιστόλια και τις χειροπέδες;
Όλοι καταλαβαίνουμε από πού προέρχεται η «αγωνία» του ΠΑΣΙΠΣ, την οποία έσπευσε να κατανοήσει άμεσα η αστυνομία.
«Είναι πολλά τα λεφτά του ΕΣΠΑ», θα έλεγε στη συγκεκριμένη περίπτωση ο αείμνηστος Σπύρος Καλογήρου, στα οποία αποβλέπουν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών παιδικών σταθμών σε περίπτωση που οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί δεν προλάβουν να πάρουν άδεια μέχρι στις 31/12/2014 που λήγει η σχετική προθεσμία.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει


Η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Εκτός Σχεδίου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τακτική τρομοκράτησης ενάντια στους 17 συμπολίτες μας που επέλεξαν να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμά τους και να προσφύγουν στο ΣΤΕ για να υπερασπιστούν το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και τον δασικό του χαρακτήρα.

Η δημοσιοποίηση των ονομάτων και των διευθύνσεων από την ΠΑΕ ΑΕΚ δεν ήταν μία τυχαία αλλά μία συνειδητή ενέργεια του λαθρέμπορου Μελισσανίδη στην προσπάθειά του να επιβάλλει τον νόμο της σιωπής σε όποιον διαφωνεί με τα δικά του, επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τα όσα ακολούθησαν με την επίθεση στο σπίτι ενός από τους υπογράφοντες είναι λογικό επακόλουθο αυτής της ενέργειας.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε αντίθεση τόσο με την προσφυγική καταγωγή της ομάδας όσο και με την ιστορία της. Καλούμε τον λαό της περιοχής να σταθεί εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και να υπερασπιστεί την ελευθερία και τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων, όπως άλλωστε αρμόζει και στην ιστορία του συλλόγου.

Ας κατανοήσουμε όλοι μας ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα κάθε επιχειρηματία δεν ταυτίζονται ούτε με την αγάπη μας για την κάθε ομάδα, ούτε περισσότερο με τα συμφέροντά μας ως εργαζόμενοι ή άνεργοι.

Από την μεριά μας δηλώνουμε ότι οτιδήποτε συμβεί στους 17 συμπολίτες μας που προσέφυγαν στο ΣΤΕ αποκλειστικά υπεύθυνη θεωρούμαι την ΠΑΕ ΑΕΚ.
Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
www.ektossxediou.blogspot.com, ektossxediou@gmail.com