Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Δυο χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσa

Άκουμε τις τελευταίες μέρες ρατσιστικές κραυγές για τους πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα. Από τους πρωτοστάτες σε αυτή την καμπάνια είναι οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής η οποία κραυγάζει ότι ενδιαφέρεται για το μέλλον των ελλήνων. Ένα ενδιαφέρον το οποίο για τα «παιδιά με τις μαυρες μπλούζες » ισοδυναμεί με χαμηλά μεροκάματα, σκυμμένο κεφάλι, και εργασία χωρίς δικαιώματα για το συμφέρον των εργοδοτών μας. Φυσικά δεν θα μπορούσαν παρά να είναι πολέμιοι και του αντιφασιστικού κινήματος που αναπτύσσεται ανά την επικράτεια.

Μια χαρακτηριστική φυσιογνωμία του αντιφασιστικού κινήματος ήταν και ο καλλιτέχνης Πάυλος Φύσσας τον οποίο το μέλος της Χ.Α Ρουπακιάς δολοφόνησε με μαχαίρι πριν δυο χρόνια στο Κερατσίνι, νύχτα. Έτσι όπως ξέρουν οι υπόδουλοι των εργοδοτών να λειτουργούν. Μια επίθεση που έγινε λίγες μέρες μετά την οργανωμένη επίθεση σε μέλη του Π.Α.ΜΕ στην περιοχή όπου χτυπήθηκαν συνδικαλιστές.

Η δολοφονία του Φύσσα ξεσήκωσε κύμα διαδηλώσεων και αποκαλύψεων για την ΧΑ. Οι εργαζόμενοι και οι αντιφασίστες δεν πισωπάτησαν εμπρός στην τρομοκρατία και ύψωσαν φωνή απέναντι τόσο στο γεγονός αυτό καθεαυτό όσο και στην παραπληροφόρηση των ΜΜΕ τα οποία άρχισαν να κάνουν λόγο για δολοφονία η οποία είχε ως αφορμή το ποδόσφαιρο (δημαγωγία η οποία κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα). Τα στελέχη της ΧΑ έσπευσαν να πάρουν απόσταση από το γεγονός αποκηρύσσοντας τον Ρουπακιά και μη αναγνωρίζοντας τον ως μέλος τους. Φυσικά και η αστυνομία έχει την δική της ευθύνη αφού αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για παρουσία δικυκλιστών της ομάδας ΔΙΑΣ. Παρά όμως την κυβερνητική και αστυνομική ασυλεία που απολάμβαναν, ο αντιφασιστικός ξεσηκωμός οδήγησε τους χρυσαυγίτες φονιάδες στη φυλακή.

Δυο χρόνια μετά

Σήμερα δυο χρόνια μετά η μνήμη του Παύλου είναι ακόμα ζωντανή . Σήμερα που, βλέπουμε τους κατηγορούμενους νεοναζιστές να έχουν αποφυλακιστεί και να ζητούν την ψήφο μας, σήμερα που βλέπουμε τις δηλώσεις Μιχαλολιάκου για την υποστήριξη του «ευρώ και με σκληρούς όρους», για το ότι η ρήξη με την Ε.Ε. Σήμερα θα ήταν «εγκληματική ενέργεια σε βάρος του έθνους», σήμερα που βλέπουμε τη δημιουργία εργοδοτικού δουλεμπορικού σωματείου στην Ζώνη του Περάματος απ’ τη Χρυσή Αυγή που θέλει να τροφοδοτήσει τους εφοπλιστές και τους εργοδότες με φτηνό και εξαθλιωμένο εργατικό δυναμικό, σήμερα λοιπόν, απαιτείται η διαρκής μαζική πάλη του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Άλλωστε μόλις χθες ο Μιχαλολιάκος ανέλαβε την ευθύνη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αυτό είναι που θα πετάξει έμπρακτα τους φασίστες έξω από τις γειτονιές, τα σχολεία, τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις. Η ματαίωση της προεκλογικής φασιστοσύναξης στο κέντρο του Πειραιά στις 11/9 , το απέδειξε στην πράξη. Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι παράλληλα αγώνας ενάντια στις πολιτικές παλιών και νέων μνημονίων, της Ε.Ε., των κυβερνήσεών τους, της φτώχειας , του αυταρχισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Είναι αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των καταπιεσμένων και έχει σαν βασική και απαραίτητη πτυχή την υπεράσπιση των προσφύγων και των μεταναστών.

Για εμάς ο δρόμος είναι ένας, ΣΠΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ – ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ. Από κοινού έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι για δουλειά με δικαιώματα, δημοκρατία και ελευθερία. Κόντρα στους φασίστες και στην τρομοκρατία των εργοδότών. Στο δρόμο που χάραξε το μεγαλειώδες ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ να πάμε έως το τέλος χωρίς να φοβηθούμε όπως θα έκανε σίγουρα και ο Παυλος Φύσσας αν ζούσε. Με οργάνωση του κόσμου της εργασίας και των ανέργων χωρίς να περιμένουμε σωτήριες κυβερνήσεις

Να χτυπήσουμε τον φασισμό και την εργοδοτική τρομοκρατία
Να σπάσουμε τον φόβο και να παλέψουμε ελληνες και μετανάστες για εργασία με δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες
Ούτε μία ψήφος στους δολοφόνους χρυσαυγίτες
Ο Παύλος φύσσας ΖΕΙ. Τσακίστε τους Ναζί.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/09
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 25/9

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία