Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ: Η θλιβερή παραποίηση της αλήθειας από τη Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Ιωνίας!

Είναι εντυπωσιακό με πόσο μεγάλη ευκολία η Λαϊκή Συσπείρωση παραμορφώνει την πραγματικότητα, κάνοντας άστοχες και μη αληθείς αναφορές σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τα όσα έγιναν στο προτελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να παρουσιάζεται ως η μια και μόνη συνεπής δύναμη υπεράσπισης των εργατικών συμφερόντων.

Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, στο δημοτικό συμβούλιο της 17 Μάρτη τέθηκαν προς συζήτηση δύο θέματα που αφορούσαν εργαζόμενους στο Δήμο. Το θέμα της άσκησης ή μη έφεσης από το δήμο κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου που δικαίωνε τους σχολικούς φύλακες και ένα συνολικότερο υπόμνημα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση για τη στάση του Δήμου απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του με σχέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου. Λόγω της συνάφειας τους τα δύο θέματα συζητήθηκαν κοινά, ωστόσο, ψηφίστηκαν χωριστά, με τη Λαϊκή Συσπείρωση να μην δέχεται οποιαδήποτε συζήτηση και τροποποίηση στο κείμενό της, προτρέποντας όλους τους δημοτικούς συμβούλους να το καταψηφίσουν «για να δουν όλοι ποιοι είστε». Απ’ ότι φαίνεται, τους κακοφάνηκε που ως Εκτός Σχεδίου υπερψηφίσαμε το κείμενό τους, και αποφάσισαν να… διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα.

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Πέμπτη 2/4, στις 19:00, συζητάμε με μέλη του Καραβανιού αλληλεγγύης των εκπαιδευτικών από την Ελλάδα που επισκέφτηκε το Κομπάνι

…Από το πρωί της 26ης Ιανουαρίου του 2015, τα νέα και οι εικόνες από το Κομπάνι, έκαναν το γύρο του κόσμου ξαναγεμίζοντας ελπίδα, τους Κούρδους άνδρες και γυναίκες, της Ροζάβα και των υπόλοιπων κομματιών του Κουρδιστάν. Είναι γεγονός: Το Κομπάνι απελευθερώθηκε. Μετά από 134 ημέρες μαχών.

Μετά από χιλιάδες στιγμές αγωνίας, από τότε που για πρώτη φορά οι μαύρες σημαίες των ισλαμοφασιστών του ISIS πλησίασαν στους λόφους γύρω από την πόλη. Αλλά και μετά από χιλιάδες στιγμές υπερηφάνειας, αισιοδοξίας και χαράς, για τους ηρωικούς μαχητές και μαχήτριες του στρατού των YPG-YPJ που όχι μόνο άντεξαν, αλλά άρχισαν σιγά σιγά να απελευθερώνουν κομμάτια της πόλης. Και έφτασε επιτέλους η στιγμή που ο μεγάλος πρωταγωνιστής της μάχης, οι Κούρδισσες αντάρτισσες, ύψωσαν την δική τους σημαία στο λόφο Μιστενούρ, σε ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία της πολύμηνης πολιορκίας της πόλης του Κομπάνι. "Τώρα έχουμε τον έλεγχο ολόκληρης της πόλης και των χωριών από την ανατολή έως το νότο, αλλά στον πόλεμο όταν κατακτάς το πιο στρατηγικό σημείο, σημαίνει το τέλος για τον εχθρό- το ηθικό μας, όλων των μαχητών/ριων ήταν πάντα υψηλό, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές”, δήλωσε η Kendal και συνέχισε: “Υποσχόμαστε ότι θα παραδώσουμε τη νίκη σε όλες τις ηρωίδες μάνες του Κουρδιστάν που έχασαν τα παιδιά τους στον πόλεμο και θα συνεχίσουμε την πάλη στην οποία οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες μας έπεσαν. Το Κομπάνι και η αντίσταση θα νικήσουν”!

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

21 Μάρτη, παγκόσμιος ξεσηκωμός κατά του φασισμού και του ρατσισμού

Η 21η Μαρτίου είναι η παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων. Αυτό δεν μπορεί παρα να αποτελέσει εφαλτήριο για συσπείρωση όλου του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος και τη πρόκληση μιας ισχυρής δυναμικής ενάντια στις κυρίαρχες πολιτικές των τελευταίων ετών .

Η ημέρα αυτή έχει φέτος διπλή σημασία σε ένα πλαίσιο όπου περιστατικά κακοποίησης μεταναστών έρχονται στο φως της δημοσιότητας καθημερινά, όπου τα στρατόπεδα συγκέντρωσης τους όχι μόνο εξακολουθούν να λειτουργούν και να προκαλούν θανάτους αλλά συμπληρώνονται στη δράση τους απο τη χρήση των κρατητηρίων των αστυνομικών τμημάτων ως φυλακών. Σε μια περίσταση όπου οι Σύριοι πρόσφυγες ,που εκδιώχθηκαν απάνθρωπα από το Σύνταγμα, ζουν κάτω απο συνθήκες εξαθλίωσης και αβεβαιότητας με το μηχανισμό ασύλου να είναι τουλάχιστον ανεπαρκής ενώ στα παιδιά που μεγαλώνουν στην Ελλάδα δεν δίνεται ελληνική ιθαγένεια με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με απέλαση μόλις συμπληρώσουν τα 18 χρόνια .

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Το μπλόκο της Καλογρέζας. Του Μενέλαου Χαραλαμπίδη

Αναδημοσιεύουμε από το TVXS.
Το παρακάτω κείμενο μπορείτε να δείτε και εδώ

Το μπλόκο της Καλογρέζας. Του Μενέλαου Χαραλαμπίδη

Μνήμες

Την Τρίτη 14 Μαρτίου 1944 ο Υπουργός Εσωτερικών Ταβουλάρης κάλεσε σε σύσκεψη την ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας, στην οποία αποφασίστηκε η διενέργεια ερευνών και συλλήψεων «εν τω Συνοικισμώ Καλογραίζης και των πέριξ αυτού μικροσυνοικισμών την επομένην ημέραν».[1]