Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ: Η θλιβερή παραποίηση της αλήθειας από τη Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Ιωνίας!


Είναι εντυπωσιακό με πόσο μεγάλη ευκολία η Λαϊκή Συσπείρωση παραμορφώνει την πραγματικότητα, κάνοντας άστοχες και μη αληθείς αναφορές σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τα όσα έγιναν στο προτελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να παρουσιάζεται ως η μια και μόνη συνεπής δύναμη υπεράσπισης των εργατικών συμφερόντων.

Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, στο δημοτικό συμβούλιο της 17 Μάρτη τέθηκαν προς συζήτηση δύο θέματα που αφορούσαν εργαζόμενους στο Δήμο. Το θέμα της άσκησης ή μη έφεσης από το δήμο κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου που δικαίωνε τους σχολικούς φύλακες και ένα συνολικότερο υπόμνημα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση για τη στάση του Δήμου απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του με σχέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου. Λόγω της συνάφειας τους τα δύο θέματα συζητήθηκαν κοινά, ωστόσο, ψηφίστηκαν χωριστά, με τη Λαϊκή Συσπείρωση να μην δέχεται οποιαδήποτε συζήτηση και τροποποίηση στο κείμενό της, προτρέποντας όλους τους δημοτικούς συμβούλους να το καταψηφίσουν «για να δουν όλοι ποιοι είστε». Απ’ ότι φαίνεται, τους κακοφάνηκε που ως Εκτός Σχεδίου υπερψηφίσαμε το κείμενό τους, και αποφάσισαν να… διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα.

Ως Εκτός Σχεδίου αγωνιζόμαστε και επιδιώκουμε σταθερή και μόνιμη εργασία για ΟΛΟΥΣ είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και μισθό που να εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση. Και αυτό το έχουμε αποδείξει επανειλημμένως μέσα από διεκδικήσεις (πχ εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς, στην καθαριότητα του δήμου, στο εμπόριο στην περιοχή κα).  Στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης τα ψέματα και οι ανακρίβειες, ακολουθούν το ένα  το άλλο όπως πχ ότι βοηθάμε να εφαρμοστούν τα μνημονιακά μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων, απαιτώντας από τους 8 σχολικούς φύλακες να μην διεκδικήσουν τα χρήματα για όσο διάστημα ήταν σε διαθεσιμότητα!