Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

Αντιφασιστική Διαδήλωση στη Νέα Ιωνία, Παρασκευή 15 Μάη


ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

ΜΕ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΗ 6:30μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΜΗΡΙΩΤΗ

 

Την Πέμπτη 16/4, συνέβη μια ακόμη ρατσιστική επίθεση σε βάρος μεταναστών εργατών στη Ν. Ιωνία. Στόχος αυτή τη φορά δυο μετανάστες οι οποίοι βρίσκονταν έξω από το σπίτι τους και ετοιμάζονταν να πάνε στη δουλειά τους. Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά φασιστικών επιθέσεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην πόλη μας. Είχε προηγηθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας 13/4 επίθεση με πέτρες και νεράτζια σε σπίτι μεταναστών, ενώ λίγες βδομάδες πριν, εργάτης από το Πακιστάν χτυπήθηκε από φασιστοειδές, την ώρα που εργαζόταν.
Η αλήθεια είναι ότι η επανεμφάνιση ρατσιστικών επιθέσεων δεν αποτελεί έκπληξη. Ο φασισμός ήταν και είναι όπλο του συστήματος ενάντια σε οποιαδήποτε σπίθα αντίστασης στην επίθεση που βιώνουμε καθημερινά από κυβέρνηση ΕΕ ΔΝΤ.Η δικαστική δίωξη, επομένως των ανώτερων στελεχών της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία του αγωνιστή Παύλου Φύσσα, είναι βήμα προς την αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής, αλλά δεν αρκεί για να αντιμετωπιστεί ριζικά το φαινόμενο.

Η Χρυσή Αυγή, είναι ναζί και στέκονται ορκισμένοι εχθροί εναντίον της εργατικής τάξη.  Είναι το άλλο πρόσωπο της κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας που έχει ανάγκη το σύστημα για να απολύει , να πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις, να αυξάνει τη φορολογία, να καταργέι συλλογικές συμβάσεις, να διαλύει τα όποια εργατικά δικαιώματα, να διαλύει τη δημόσια υγεία και παιδεία χωρίς αντιδράσεις. Με τη βοήθεια της τρομοκρατούν και καταστέλλουν βίαια όποιο κομμάτι του πληθυσμού διεκδικήσει το δικαίωμα στη ζωή και την επιβίωση του.