Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ - ΗΣΑΠ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Αντιφασιστική συγκέντρωση - διαδήλωση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 01.11 στις 5 μμ στην πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου ύστερα από σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23.10.

Η αντιφασιστική διαδήλωση είναι η απάντηση στην επανεμφάνιση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο, με αφορμή την συγκέντρωση μίσους που ετοιμάζουν την ίδια μέρα στη Λ. Ηρακλείου με ομιλητή τον υπόδικο φύρερ Μιχαλολιάκο.

Η δημοτική παράταξη "ΡΗΞΗ και ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ" κάλεσε σε σύσκεψη φορέων του Ηρακλείου, της Ν. Ιωνίας και Φιλαδέλφειας την Παρασκευή 23.10. Στη σύσκεψη πήραν μέρος αντιπροσωπείες από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου, την τοπική ΕΛΜΕ, την Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας, την αντικαπιταλιστική κίνηση πόλης "Εκτός Σχεδίου-Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Νέας Ιωνίας", ΤΗΝ ΚΕΕΡΦΑ, την ΛΑΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και παρατηρητής από την ΟΡΜΑ.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΕΓΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Το αίτημα που είχαμε θέσει η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Εκτός Σχεδίου να συνεχιστεί η φιλοξενία προσφύγων στο δήμο μας συζητήθηκε & απορρίφθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο Ν. Ιωνίας την προηγούμενη Δευτέρα 12/10. Με το αίτημα ζητήσαμε συγκεκριμένα το άνοιγμα του εγκαταλελειμμένου 1ου παιδικού σταθμού, που άδειασε πρόσφατα μετά από την 9μηνη φιλοξενία μιας οικογένειας Σύρων προσφύγων. Να σημειώσουμε ότι ο χώρος είναι ήδη διαμορφωμένος και παρέχει στοιχειώδεις υποδομές (νερό, θέρμανση, κρεβάτια, κουζίνα, WC) ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν εκ νέου άνθρωποι. Επίσης, γνωρίζοντας άλλη πρόταση σωματείων που έγινε στο δήμο Φιλαδέλφειας για διαμόρφωση του οικοπέδου απέναντι από το σταθμό του ΗΣΑΠ στον Περισσό με μεταφορά οικίσκων που είχε χρησιμοποιηθεί για στέγαση σεισμοπλήκτων στο παρελθόν και αξιοποίηση του στην τωρινή περίσταση για φιλοξενία προσφύγων, καλέσαμε το δήμο να συνδράμει με παραχώρηση του.

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Η «καθαριότητά» τους σκοτώνει!

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 συνέβη ένα πολύ σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Υπηρεσία καθαριότητος του Δήμου Μεγαρέων, με θύμα εργαζόμενο που έχει προσληφθεί μέσω του «Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας» του ΟΑΕΔ. Ο 35χρονος «πενταμηνίτης» εργαζόμενος τραυματίστηκε σοβαρά πέφτοντας από απορριμματοφόρο και νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στο ΚΑΤ.

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Aντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο Πέμπτη 15/10, Προπυλαια, 18.00

ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ!

ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΒΟΜΒΕΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΥΨΩΝΟΥΝ ΦΡΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΑΙΝΕΙ!

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ,

ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ,

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ FRONTEX

ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 15/10, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 18.00 ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε.

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Συλλαλητήριο Αλληλεγγύης Σάββατο 17 Οκτώβρη ώρα 11.30πμ στο παλιό τέρμα (Γαλατσίου και Βεΐκου) και πορεία προς το ΠΑΛΑΙ

Σήμερα Δευτέρα 5.10.2015, εμείς οι εκπρόσωποι και μέλη φορέων, συλλογικοτήτων και κάτοικοι της περιοχής, σε συγκέντρωσή μας στο Δημαρχείο Γαλατσίου δηλώνουμε ότι καλωσορίζουμε στην πόλη μας, στο Παλαί, τους πρόσφυγες, από το Αφγανιστάν και άλλες εμπόλεμες ζώνες.

Ήδη εκφράζεται ένα μαζικό κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από τους πολίτες του Γαλατσίου και των γύρω περιοχών. Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε συλλόγους, σωματεία, φορείς και κάθε ένα πολίτη ξεχωριστά, να συνδράμει υλικά, ηθικά και με όποιον άλλο τρόπο μπορεί, στην υποστήριξή τους.

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από τη Σύσκεψη Συντονισμού Σωματείων, ΦΣ και Συλλογικοτήτων για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη συντονισμού που κάλεσε ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ «ο Αριστοτέλης» τη Δευτέρα 5/10, στα γραφεία της ΔΟΕ, με πολύ μεγάλη παρουσία σωματείων, συλλογικοτήτων και μεμονωμένων αγωνιστών. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι, παρατηρητές και μέλη Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων: από Συλλόγους εκπαιδευτικών: Αριστοτέλης, Α’ Αθήνας, Αμαρούσιο, Παρθενώνας, Κερατσίνι-Πέραμα, Κ. Σωτηρίου, Πρόοδος Πειραιά, Ν. Σμύρνης, Νίκαιας, Άνω Λιόσια-Ζεφύρι-Φυλή από ΕΛΜΕ: Α’ Αθήνας, Β’ Αθήνας, Γ’ Αθήνας, Ε’ Αθήνας, Ε’ Ανατολικής Αττικής, Άνω Λιοσίων-Ζεφύρι-Φυλής, από Σωματεία: Μισθωτών Τεχνικών, Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου, εργαζομένων ομίλου ΙΝΤΡΑΚΟΜ, Σύλλογος Διοικητικών Παντείου Παν/μίου, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων-ΣΑΔΑΣ Τμήμα Αττικής, Συντονισμός Ενάντια σε Κλεισίματα και Διαθεσιμότητες, Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών, Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης, Ροσινάντε, Πρόταση Προοπτικής Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας, φοιτητές από φοιτητικούς συλλόγους Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών, Χημικού, Γεωπονικής, Κυριακάτικο σχολείο μεταναστών, ΚΕΕΡΦΑ, Δίκτυο Σπάρτακος, Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λαυρίου για το προσφυγικό, Κατάληψη στέγης Νοταρά 26, Πολιτική-Πολιτιστική Λέσχη Αμπάριζα, Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Σεπολίων-Ακ. Πλάτωνος, Ανοιχτή συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης, Ανυπότακτη Πόλη Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Ανυπότακτη Πετρούπολη, Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης, Εργατική Λέσχη ανέργων, ελαστ. απασχολούμενων και απληρ. εργαζομένων σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη, Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας, Πρωτοβουλία συγκρότησης Εργ. Λέσχης Πατησίων-Κυψέλης, Επιτροπή Αγώνα Ν. Φιλαδέλφειας, Κοινωνικό Ιατρείο Ν. Σμύρνης, Κοινωνικό Ιατρείο Κ. Πατησίων.

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Ιωνίας: εξεύρεση χώρου φιλοξενίας στην περιοχή μας για τους πρόσφυγες/μετανάστες

Αναρτούμε την πρόταση που καταθέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο Νέας Ιωνίας σχετικά με την εξεύρεση χώρου φιλοξενίας στην περιοχή μας για τους πρόσφυγες/μετανάστες

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νέας

Κύριε Πρόεδρε

Το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας εκτυλίσσεται μια πρωτοφανής τραγωδία: Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από περιοχές που μαίνονται πολεμικές συγκρούσεις στοιβάζονται σε σαπιοκάραβα δουλεμπόρων σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διασωθούν. Οι άνθρωποι αυτοί, όπως και οι μετανάστες δεν φεύγουν από επιλογή αλλά από ανάγκη, εξαιτίας είτε της φτώχειας, είτε πολεμικών συγκρούσεων.

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Κοινή ανακοίνωση αριστερών αντικαπιταλιστικών κινήσεων πόλης για τους πρόσφυγες - μετανάστες

Καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από χώρες που είναι σε εμπόλεμη κατάσταση φτάνουν στη χώρα μας ως ενδιάμεσο σταθμό στο μακρύ ταξίδι τους, αναζητώντας ένα άλλο τόπο για να γλυτώσουν από τη φρίκη του πολέμου και την καταστροφή. Αφού γλύτωσαν από το θάνατο στις χώρες προέλευσης και τον πνιγμό στη διαδρομή, βρίσκονται πάλι αντιμέτωποι με νέους κινδύνους και ταλαιπωρίες.

Αυτά τα κύματα προσφύγων θα πυκνώνουν, όσο δεν τερματίζονται οι πόλεμοι, οι βομβαρδισμοί και οι επεμβάσεις που οργανώνουν οι ιμπεριαλιστές προκειμένου να ελέγξουν τις ζώνες επιρροής, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής μας και να ξεπεράσουν την κρίση του καπιταλισμού. ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ε.Ε. παρεμβαίνουν προκαλώντας πολιτικές και πολεμικές συγκρούσεις, ένταση των φυλετικών και θρησκευτικών ανταγωνισμών, καλλιεργώντας τον σκοταδισμό και τη μισαλλοδοξία. Προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα και τα σχέδια τους βομβαρδίζουν περιοχές αμάχων, διαλύουν χώρες, χρηματοδοτούν και εκπαιδεύουν φανατικούς για στρατιωτικές αποστολές.

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Καλοδεχούμενοι οι προσφυγες. Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις απο ΝΑΤΟ & ΕΕ

Το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας εκτυλίσσεται μια πρωτοφανής τραγωδία: Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από περιοχές που μαίνονται πολεμικές συγκρούσεις στοιβάζονται σε σαπιοκάραβα δουλεμπόρων σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διασωθούν. Οι άνθρωποι αυτοί όπως και οι μετανάστες δεν φεύγουν από επιλογή αλλά από ανάγκη, εξαιτίας είτε της φτώχειας, είτε πολεμικών συγκρούσεων.

Προέρχονται κυρίως από τη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη, το Αφγανιστάν. Κοινός παρονομαστής: Στον τόπο τους είναι σε εξέλιξη φρικτοί πόλεμοι που ακολούθησαν τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Επεμβάσεις που είχαν ως πρόσχημα την «υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και αφού εξασφάλισαν τα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, άφησαν πίσω τους τον εφιάλτη.