Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Τρίτη 10/11: Παναττική σύσκεψη Σωματείων και Επιτροπών στα 5μηνα και συμβασιούχων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σε  παναττική σύσκεψη Σωματείων και Επιτροπών στα 5μηνα και συμβασιούχων
ΤΡΙΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6 μ.μ. 
ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Σταθμός ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας,  δίπλα στο ΚΕΠ)
Μέχρι το τέλος του χρόνου ξανά στην ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση, χωρίς καν το δικαίωμα του επιδόματος ανεργίας, για τους περισσότερους.
Οι δήμοι και οι υπηρεσίες τους θα καταρρεύσουν με τα τεράστια κενά και ελλείψεις που έχουν και ο δρόμος των ιδιωτικοποιήσεων θα ανοίξει διάπλατα για όλες τις υπηρεσίες.
Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα του ΟΑΕΔ παρέχουν ίση εργασία με τους υπόλοιπους, με τον μισό σχεδόν μισθό και χωρίς τα βασικά εργασιακά δικαιώματα.
Επιδιώκουν να επιβάλουν στους δήμους, «φτηνούς και ανακυκλώσιμους» εργαζόμενους, με καταστρατηγημένα τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.
Διεκδικούμε την παραμονή στην δουλειά. Δουλειά και όχι δουλεία! Σταθερή δουλειά με ίσα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς για μια αξιοπρεπή ζωή.
Απαιτούμε τα προβλεπόμενα από την εργασιακή νομοθεσία!
·         Αμοιβή με βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας των εργαζόμενων στους ΟΤΑ.
·         Πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ασφαλιστική, υγειονομική κάλυψη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Απασχόληση στις υπηρεσίες για τις οποίες προσληφθήκαμε και όλες τις παροχές που προβλέπονται.
·      Να καταβάλλεται ο μισθός έγκαιρα κάθε μήνα.

Παλεύουμε για  την κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής  και ελαστικής εργασίας.
Μόνιμο προσωπικό  στους δήμους για ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες και δομές, που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Μόνιμη Δουλειά – Δουλειά για όλους για την κάλυψη των αναγκών των Δημοτών

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας και όλοι εμείς οι κάτοικοι, βιώνουμε ολοένα και περισσότερο τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και της εφαρμογής των μνημονίων. Μάλιστα η εφαρμογή του 3ου μνημονίου που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τις εντολές ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφαλαίου, θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο, την ήδη τραγική κατάσταση,που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειες τους.
Ο Δήμος μας –όπως και ολόκληρο το δημόσιο-  εξαιτίας της συνεχώς μειωμένης, από κρατικούς πόρους, χρηματοδότησης, έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από μαζικές αποχωρήσεις προσωπικού, είτε με τη διαδικασία παλαιότερα της διαθεσιμότητας-απόλυσης, είτε με τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις, είτε με τη μη ανανέωση συμβασιούχων ορισμένου χρόνου. Τα κενά είναι τεράστια, με άμεση συνέπεια την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και των δημόσιων αγαθών.
Η πολιτική επιλογή είναι η αναπλήρωσή αυτών των κενών με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, voucher και συμβάσεις ορισμένου χρόνου από το ΕΣΠΑ. Έτσι, λοιπόν, από το καλοκαίρι του 2015 εργάζονται στο δήμο μας 191 άτομα στα πλαίσια του προγράμματος προσωρινής κοινωφελούς εργασίας διάρκειας 5 μηνών, ενώ συνολικά, περίπου 32000 άτομα εργάζονται στους δήμους της χώρας. Οι εργαζόμενοι αυτοί, αν και εργάζονται σε θέσεις  που αφορούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι β κατηγορίας.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα “απασχόλησης” που προκύπτει, όπως λέει, από τις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας και επιχειρεί στο όνομα της καταπολέμησης της ανεργίας, να καλύψει για 5 μήνες τα κενά στους δήμους που έχουν προκύψει από τις πολιτικές των τελευταίων χρόνων, για τις παρεχόμενες υπηρεσίες κοινής ωφελείας στους δημότες.
Με επιχειρήματα όπως «η τρόικα και τα μνημόνια δεν μας αφήνουν να προσλάβουμε», «δεν μας δίνουν λεφτά», «θέλουμε να ανακουφίσουμε τους χιλιάδες ανέργους», κ.α.. οι δημοτικές αρχές από καιρό προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη συμφωνία και συμμετοχή τους στα προγράμματα αυτά.
Με αυτόν τον τρόπο, όμως, εδραιώνονται οι ελαστικά και με περιορισμένα δικαιώματα εργαζόμενοι στον δήμο μας αλλά και η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αφού όλοι καταλαβαίνουμε ότι oι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς, στην καθαριότητα, στις συγκοινωνίες, σε ΚΕΠ, ΚΑΠΗ, τεχνική υπηρεσία, στις υπηρεσίες πρασίνου, υλοποιούν ένα σημαντικό κομμάτι λειτουργίας των δήμων.