Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ – ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ 5 ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου η ελληνική αστυνομία εισβάλει στα σπίτια 5 φοιτητών στην Αγία Παρασκευή δυνάμει του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης που εξέδωσε η εισαγγελική αρχή του Μιλάνου, με το οποίο ζητά την σύλληψη και την έκδοση τους στην Ιταλία.

Την 1/5/2015 κατά την διάρκεια πολυήμερου ταξιδιού τους στο Μιλάνο οι 5 φοιτητές συμμετείχαν στην διαδήλωση της εργατικής Πρωτομαγιάς, που είχε ως σημείο αιχμής την εναντίωση στη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης Expo 2015, η οποία διεξάγονταν εκείνες τις μέρες στην πόλη, και η οποία δημιουργούσε ένα ασφυκτικό οικονομικό και κοινωνικό κλίμα εις βάρος των κατώτατων κοινωνικών στρωμάτων του Μιλάνου. 6 μήνες μετά οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές του Μιλάνου προχωράνε στην δίωξη 10 διαδηλωτών σε Ιταλία και Ελλάδα σχετικά με την απεργία της Πρωτομαγιάς.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΠΟΛΕΜΟ, ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/11, ΣΤΙΣ 7:30ΜΜ

Νέα Ιωνία πόλη προσφυγιάς

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Εχθρός μας ο πόλεμος

Εδώ και αρκετό καιρό εκτυλίσσεται μια πρωτοφανής τραγωδία: Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από περιοχές που μαίνονται πολεμικές συγκρούσεις στοιβάζονται σε σαπιοκάραβα δουλεμπόρων σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διασωθούν. Οι άνθρωποι αυτοί, όπως και οι μετανάστες πρόγονοί μας, δεν φεύγουν από επιλογή αλλά από ανάγκη, εξαιτίας είτε της φτώχειας, είτε πολεμικών συγκρούσεων.

Στην Νέα Ιωνία ξέρουμε καλά τι πάει να πει προσφυγιά. Η μετανάστευση και η προσφυγιά δεν είναι φυσικά φαινόμενα, αλλά αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των πολέμων που αφήνουν πίσω τους χάος και θάνατο. Και είναι γεμάτη υποκρισία η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, γιατί ενώ από τη μια συμμετέχει στους πολέμους και στην καταστροφή των χωρών τους, από την άλλη βάζει εμπόδια στο να διαφύγουν τα θύματα από το θάνατο.

Γιατί να ευαισθητοποιείται κανείς περισσότερο με τον "αναπάντεχο" άδικο θάνατο, από ότι με τον άδικο θάνατο εν γένει

Η πρωτοφανής, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, τυφλή εγκληματική επίθεση στο Παρίσι, αλλά και το εξίσου τυφλό δολοφονικό χτύπημα στην Βηρυτό είναι κομμάτια του ίδιου έργου. Ενός έργου που της συνέπειες του τις πληρώνουν οι λαοί.

Οι ευθύνες για το μακελειό βαραίνει πρώτα και κύρια της ηγεσίες των ιμπεριαλιστικών κρατών της Ευρώπης και των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, ανάμεσά τους και η αιματοβαμμένη, πολεμοκάπηλη κυβέρνηση του Ολάντ. Αυτοί είναι οι υπαίτιοι για την καταστροφή του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης και τώρα της Συρίας με εκατοντάδες χιλιάδες άμαχους νεκρούς και πρόσφυγες. Με μόνο στόχο το κέρδος, σπέρνουν μίσους και οι λαοί κηδεύουν τους νεκρούς τους.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

42 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!

Ήταν τέτοιες ημέρες πριν σαράντα δύο χρόνια. Η καταχνιά είχε σκεπάσει τη χώρα. Είχε τρομοκρατήσει το λαό. Είχε εξορίσει και βασανίσει τα καλύτερα παιδιά του. Ήταν τέτοιες ημέρες, στενάχωρες και δύσκολες.

Και τότε όπως και τώρα, η ελευθερία, η δημοκρατία, τα δικαιώματα των εργαζόμενων, είχαν μεταναστεύσει. Η νεολαία, σύμφωνα με τους μεγαλύτερους ,ήταν αδιάφορη, απολίτικη. Μάλιστα την έλεγαν και γενιά του Γουέμπλεϋ.

Όπως πάντα όμως η ζωή περιγελάει τις αναλύσεις. Και φέρνει στο φως, αδιαφορώντας για αυτές, τις ανάγκες των ανθρώπων. Φέρνει στο φως τη δύναμη και την ελπίδα, την πάλη για έναν κόσμο διαφορετικό.

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12/11, 10:30 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η πανελλαδική πανεργατική απεργία της 12ης Νοεμβρίου αναμένεται να αποτελέσει μια πρώτη αναμέτρηση με στόχο να δοθεί το έναυσμα για αγωνιστική κλιμάκωση, να σπάσει το κλίμα συναίνεσης και υποταγής στους χώρους δουλειάς, για να ανατραπούν τα βάρβαρα μέτρα.

Μέσα σε λίγους μόλις μήνες οι υποσχέσεις Τσίπρα για κατάργηση των μνημονίων "με ένα νόμο και ένα άρθρο" πήγαν περίπατο. Η ελπίδα δεν ήρθε ποτέ, στη θέση της ήρθε όμως ένα δυσβάσταχτο 3o μνημόνιο, με νέα μέτρα που φορτώνουν στις πλάτες του εργαζόμενου λαού τα σπασμένα της κρίσης του συστήματος.

Η κυβέρνηση, από τη μεριά της, «δικαίωσε» τις εκτιμήσεις ότι με βήμα ταχύ θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει την αντεργατική επίθεση στο πλαίσιο εφαρμογής του τρίτου μνημονίου, αλλά και όλων όσα δεν πρόλαβαν να περάσουν στην ελληνική κοινωνία τα δύο προηγούμενα μνημόνια των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Υπερψήφισε, έστω και με πλειοψηφία μόλις 3 βουλευτών, το δεύτερο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και πλέον ετοιμάζεται για τον «έντιμο συμβιβασμό», όπως υποκριτικά χαρακτηρίζει, την παράδοση της πρώτης. Εφαρμόζει το πρόγραμμα «καταπολέμησης της ανεργίας», αυξάνοντας τα ποσοστά της ανεργίας και βουλιάζοντας στη μισο-εργασία/ μισο-ανεργία τη νέα γενιά με τα προγράμματα ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ. Μέσα σ’όλα αυτά καταδικάζει με το νέο ασφαλιστικό όχι μόνο τη νεολαία, αφού γίνεται ξεκάθαρο ότι οι νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι δεν θα πάρουν σύνταξη ποτέ, αλλά και τους παλαιότερους που θα πρέπει να δουλεύουν μέχρι τα 67 για να πάρουν τελικά μια σύνταξη πείνας, και τους συνταξιούχους που θα δουν τα δικαιώματά τους να διαλύονται.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Τρίτη 10/11: Παναττική σύσκεψη Σωματείων και Επιτροπών στα 5μηνα και συμβασιούχων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σε παναττική σύσκεψη Σωματείων και Επιτροπών στα 5μηνα και συμβασιούχων

ΤΡΙΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6 μ.μ.

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Σταθμός ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας, δίπλα στο ΚΕΠ)

Μέχρι το τέλος του χρόνου ξανά στην ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση, χωρίς καν το δικαίωμα του επιδόματος ανεργίας, για τους περισσότερους.

Οι δήμοι και οι υπηρεσίες τους θα καταρρεύσουν με τα τεράστια κενά και ελλείψεις που έχουν και ο δρόμος των ιδιωτικοποιήσεων θα ανοίξει διάπλατα για όλες τις υπηρεσίες.

Μόνιμη Δουλειά – Δουλειά για όλους για την κάλυψη των αναγκών των Δημοτών

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας και όλοι εμείς οι κάτοικοι, βιώνουμε ολοένα και περισσότερο τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και της εφαρμογής των μνημονίων. Μάλιστα η εφαρμογή του 3ου μνημονίου που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τις εντολές ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφαλαίου, θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο, την ήδη τραγική κατάσταση,που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειες τους.

Ο Δήμος μας –όπως και ολόκληρο το δημόσιο- εξαιτίας της συνεχώς μειωμένης, από κρατικούς πόρους, χρηματοδότησης, έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από μαζικές αποχωρήσεις προσωπικού, είτε με τη διαδικασία παλαιότερα της διαθεσιμότητας-απόλυσης, είτε με τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις, είτε με τη μη ανανέωση συμβασιούχων ορισμένου χρόνου. Τα κενά είναι τεράστια, με άμεση συνέπεια την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και των δημόσιων αγαθών.

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από την σύσκεψη - συνέλευση για τους εργαζομένους στην «κοινωφελή εργασία» και «Συμβασιούχους» στους ΟΤΑ

Την Παρασκευή 30 /10 το απόγευμα έγινε μαζική σύσκεψη Σωματείων των εργαζομένων στους δήμους στον βόρειο τομέα και επιτροπών εργαζομένων στα 5μηνα έπειτα από πρωτοβουλία του Σωματείου και της επιτροπής του δήμου Νέας Ιωνίας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν, εκπρόσωποι από τα Δ.Σ. των Σωματείων Ν. Ιωνίας, Ν. Ηράκλειου, Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Κηφισιάς, Αγ. Παρασκευής, Παιανίας , το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, Εργαζόμενοι στα 5νταμηνα και άλλοι συμβασιούχοι από πολλούς δήμους, η AΤTACΚ ενάντια στην ανεργία και επισφάλεια, εκπρόσωποί από την δημοτική κίνηση «εκτός σχεδίου» και την Εργατική λέσχη Νέας Ιωνίας και άλλοι φορείς.