Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Εκτός Σχεδίου: Πολιτική Εκδήλωση μνήμης προς τιμή του συντρόφου μας Βασίλη Κοντομήτρου, Κυριακή 14 Φλεβάρη 13:00,

στο στέκι της Ρήξης και Ανατροπής στο Ηράκλειο (Πολυτεχνείου 29, κοντά σε ΗΣΑΠ Ηρακλείου)

Είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε τον Βασίλη και να βαδίζουμε μαζί από πολύ παλιά. Βρεθήκαμε μαζί σε ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ζωής μας, στην αγωνία και τον αγώνα να φτιάξουμε μια ζωή όπως πιστεύουμε όλοι ότι θα ήταν καλύτερη. Όχι μόνο για την πάρτη μας αλλά για όλους. Και το κάναμε με χαρά γιατί μόνο έτσι άξιζε…

Όταν φεύγει ένας σύντροφος μας, μας δίνεται η ευκαιρία να ξαναψάξουμε το νόημα στην συντροφικότητα, την αλληλεγγύη και την τρυφερότητα, να ξαναδούμε με άλλο βλέμμα τον κόσμο και τους ανθρώπους μας, τα μεγάλα μας όνειρα. Να σκεφτούμε πόσο πολύτιμοι και ανεπανάληπτοι είναι οι συνταξιδιώτες μας κ να συνεχίσουμε, όπως και οι ίδιοι θα ήθελαν, ακόμη πιο αποφασισμένοι την πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση, την Κοινωνική Απελευθέρωση, τον αγώνα για μια άλλη ζωή, αυτή που μας αξίζει. Και πάντα ο Βασίλης, προσπαθούσε να κάνει πράξη πλευρές αυτής της ζωής, να τη φέρει πιο κοντά στην καθημερινότητά του, στους συντρόφους τους, στη δουλειά, στην οικογένειά του.

Ένα χρόνο μετά τον χαμό του αγαπημένου μας Βασίλη, εμείς στην «Εκτός Σχεδίου», νιώθουμε πάντα τον σύντροφό μας δίπλα μας να μας χαμογελά να μας κοιτά με τα γελαστά του μάτια.

Ένα χρόνο μετά, θέλουμε να σου πούμε ότι είσαι κοντά μας Βασίλη…

Είσαι μαζί μας στους αγώνες μας, στις απεργίες και τις καταλήψεις, στις μεγάλες συγκρούσεις. Είσαι μαζί μας και στα γλέντια και στις χαρές μας, λέμε τις ιστορίες που μας έλεγες με το τσιπουράκι στο χέρι… κ τις ατάκες σου που μας έκαναν να ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια…

Γι αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε μια εκδήλωση στις 14 Φλεβάρη στη μνήμη σου, μια εκδήλωση για να γλεντήσουμε, όπως εσύ θα ήθελες, σα γνήσιος εραστής της ζωής που τόσο αγαπούσες.

Θα’ ναι μια εκδήλωση με όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες μας, και τους πιο νέους συντρόφους μας στο σχήμα που δεν σε γνώρισαν, αλλά νιώθουν σα να σε ξέρουν, τους φίλους σου και τους συναδέλφους σου και φυσικά την οικογένειά σου, όπου θα μιλήσουμε, θα φάμε, θα τραγουδήσουμε θα αισθανθούμε για μια ακόμα φορά πραγματικά τυχεροί που σε γνωρίσαμε.

Και είναι πραγματικά τυχεροί όσοι σε γνώρισαν Βασίλη, σύντροφε και φίλε μας.


Ακολουθεί το βίντεο που θα προβάλουμε στην εκδήλωση


ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία