Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Όλοι στους δρόμους! Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε

ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΕΗΛΑΣΙA

Με διαδικασία εξπρές - όπως όλες άλλωστε οι μνημονιακές κυβερνήσεις- η αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να ψηφίσει το ασφαλιστικό και φορολογικό έκτρωμα μέσα στο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μάη.

Η άθλια μεθόδευση της κυβέρνησης να ψηφίσει όλα τα μέτρα και τη συμφωνία της με την τρόικα μέσα στο Σαββατοκύριακο, πάνω στις εκδηλώσεις της εργατικής πρωτομαγιάς μάλιστα, δείχνει το βάθος της αντιλαϊκής της πολιτικής: όλα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, όλα στους δανειστές την ΕΕ και το ΔΝΤ!

Πριν στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, αυτό αποδεικνύεται «ανεπαρκές» και πρέπει να κάνουμε ξανά θυσίες, θυσίες που πάνε στη μαύρη τρύπα του χρέους και εξασφαλίζουν την κερδοφορία του κεφαλαίου και των τραπεζών. Ένα 4ο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ. με την μορφή προληπτικών μέτρων είναι συμφωνημένο. Πρόκειται για ένα ακόμα πακέτο μέτρων λεηλασίας μισθών, συντάξεων, ξεπουλήματος δημόσιων οργανισμών και περιουσίας, απελευθέρωσης απολύσεων και μια σειρά άλλων που σταματημό δε θα έχουν.

Πρόκειται για μια αντιδραστική «μεταρρύθμιση» του συστήματος με σκληρό ταξικό πρόσημο υπέρ των εργοδοτών, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
  • Το νομοσχέδιο καταργεί την ασφάλιση σαν κοινωνικό δικαίωμα και το μετατρέπει σε ατομική υποχρέωση για τον κάθε εργαζόμενο παραδίδοντας την κοινωνική ασφάλιση στις ασφαλιστικές εταιρείες και τους εμπόρους της ιδιωτικής Υγείας.
  • Με τα φορολογικά μέτρα αυξάνονται οι φόροι στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα, προχωράει η εξοντωτική φορολογία και εκτινάσσονται οι αντιλαϊκοί έμμεσοι φόροι ακόμα και στα είδη πρώτης ανάγκης.
Να μιλήσουμε από τη σκοπιά των δικών μας αναγκών, των δικών μας αιτημάτων!

Παλεύουμε με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζόμενων, τα συμφέροντα των φτωχών και των νέων. Όχι με βάση τα περιθώρια των «συμφωνιών», των «αντοχών» της «χώρας» και της οικονομίας ή τις «δυσκολίες» των εργοδοτών.

Έχουμε σαφή θέση: Υπάρχει απίστευτος πλούτος (που τον παράγουμε με αίμα και ιδρώτα). Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα. Να πληρώσει η εργοδοσία με βαριά φορολογία. Να πληρώσει το κράτος, αντί να τα δίνει στο τοκογλυφικό χρέος και στις τράπεζες. Να φέρουν πίσω τα κλεμμένα δις, που πήραν από τα ασφαλιστικά μας ταμεία, και φτάνουν για τις συντάξεις και για αυξήσεις!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:
  • Ενάντια σε όλα τα μνημόνια και κάθε κυβέρνηση που τα προωθεί.
  • Για πλήρη διαγραφή του χρέους που καταβροχθίζει τον πλούτο που παράγουμε όπως και τα αποθεματικά των ταμείων.
  • Για την απαλλαγή από όλα τα ευρωενωσιακά σύμφωνα λιτότητας και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, τη ρήξη με το σφαγείο του ευρώ και της Ε.Ε. , του ΔΝΤ
  • Για να μπουν μπροστά τα εργατικά συμφέροντα και οι ανάγκες μας, να πληρώσει η εργοδοσία και το κεφάλαιο.
Αυτή την μάχη πρέπει να τη δώσουμε ΟΛΟΙ μας!

Όλοι στην 48ωρη απεργία Παρασκευή και Σάββατο 6-7 Μαΐου και στις συγκεντρώσεις
με στόχο να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Όλοι στις συγκεντρώσεις στις 8 Μάη

Παρασκευή 6 Μάη, απεργιακή συγκέντρωση 11.30 πμ στα Χαυτεία!
Σάββατο 7 Μάη, στις 6μμ στο Σύνταγμα!
Κυριακή 8 Μάη, στις 10.00 πμ, στην αρχή της Ερμού-Σύνταγμα. Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων και συλλογικοτήτων του εμπορίου που έχουν κηρύξει απεργία, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και στις 6μμ παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία