Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ 12:00, ΚΕΠ Ν.ΙΩΝΙΑΣ

Βρισκόμαστε σχεδόν οκτώ χρόνια μετά την έκρηξή της καπιταλιστικής κρίσης και η πολυπόθητη και πολυδιαφημισμένη, από όλες τις κυβερνήσεις, «ανάπτυξη» ακόμα δεν λέει να φανεί. Μία «ανάπτυξή» που δεν είναι τίποτε άλλο από την συνεχή προσπάθεια της λυκο-συμμορίας κυβέρνησης - κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ να μετακυλήσουν το βάρος της κρίσης στις πλάτες του κόσμου της εργασίας, δημιουργώντας ένα περιβάλλον εργασιακής ζούγκλας, καταπίεσης, πολέμων, προσφυγιάς και φασιστικών «τεράτων».

Σε αυτή την περίοδο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει αταλάντευτα την εφαρμογή της αστικής επίθεσης σε όλα τα μέτωπα (οικονομικά, εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις, παιδεία, υγεία, δημοκρατία κλπ) με εργαλείο τα τρία μνημόνια, πατώντας πάνω στο δόγμα ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος», ενώ προσπαθεί να βαφτίσει το κρέας-ψάρι με την επικοινωνιακή της τακτική και την προσπάθεια διαμόρφωσης μιας εικόνας «προστασίας των ασθενέστερων», καταπολέμησης της διαφθοράς κλπ. Όλες όμως οι πρωτοβουλίες της, ακόμα και αυτές που επιχειρεί επικοινωνιακά να διαφημίσει ως «φιλολαϊκές», αποτελούν βασικά εργαλεία των σύγχρονων αναδιαρθρώσεων του συστήματος για την υπέρβαση της κρίσης του. Την ίδια ώρα οι αντιδράσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος είναι πολύ πίσω από την απαιτήσεις των καιρών.

Και στην πόλη μας όμως στο τοπικό κράτος – Δήμος, η δημοτική αρχή συντάσσεται με τις κυβερνητικές επιλογές, πάντα με την λογική ότι «εμείς θέλουμε, αλλά… τι να κάνουμε», επιβεβαιώνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι όσοι πίστευαν (και ίσως ακόμα πιστεύουν) ότι μπορεί να υπάρξει μία καλύτερη, δικαιότερη διαχείριση αυτού του συστήματος προς όφελος του κόσμου της εργασίας τρέφουν αυταπάτες και παράλληλα σπέρνουν αυτές τις αυταπάτες στην κοινωνία.

Στα μισά της θητείας της δημοτικής αρχής του κ. Γκότση τα φαινόμενα μπόχας και σαπίλας εμφανίζονται σαν ντόμινο. Μετά το σκάνδαλο με την κατάχρηση χρημάτων από το ταμείο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, είχαμε τις καταγγελίες για «βόλεμα» συγγενών και φίλων δημοτικών συμβούλων της παράταξης του κ. Γκότση στην ΜΚΟ «Praxis» η οποία ως εκ του θαύματος επιλέχθηκε από τη δημοτική αρχή για να αναλάβει τη φιλοξενία προσφύγων στον 1ο παιδικό σταθμό.

Τα φαινόμενα αυτά δεν αποτελούν μια ιδιαιτερότητα της δημοτικής αρχής της Νέας Ιωνίας. Πάνε χέρι-χέρι με τις αντιλαϊκές πολιτικές που εξειδικεύουν και εφαρμόζουν τις επιταγές των μνημονίων και της ΕΕ στο δήμο. Συνοδεύονται από φαινόμενα αλαζονείας και επιθέσεων σε οποιονδήποτε επιχειρεί μια δημόσια κριτική.

Για αυτό οι Δήμοι δεν μπορούν να είναι η λύση του όποιου προβλήματος, γιατί πολύ απλά είναι κομμάτι του προβλήματος. Για αυτό η αξία της συμμετοχής σε θεσμούς όπως το δημοτικό συμβούλιο βρίσκεται μόνο στην άσκηση αντιπολίτευσης και εκεί μέσα, αλλά κυρίως για την στήριξη της αντιπολίτευσης του κινήματος απ’ έξω.

Στο τοπίο αυτό γεννιούνται σε όλους μας μια σειρά από ερωτήματα:
  • Πως μπορούμε να αγωνιστούμε για τη ΖΩΗ και όχι απλά για μια επιβίωση;
  • Ποιοι είναι οι δρόμοι για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας;
  • Πως μπορούμε να διεκδικήσουμε το δικαίωμα ΟΛΑ τα παιδιά να πηγαίνουν δωρεάν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, να έχουν ένα δημόσιο σχολείο που να καλύπτει τις μορφωτικές τους ανάγκες και όχι τις απαιτήσεις της αγοράς που οδηγούν στη φτηνή, ευέλικτη και χωρίς δικαιώματα εργασία, στην ανεργία, στη μετανάστευση.
  • Πως θα επιβάλουμε την ανάγκη του ανέργου και του φτωχού να έχει σπίτι, ρεύμα και νερό;
  • Πως μπορούμε να κάνουμε κάθε γειτονιά κύτταρο συλλογικής οργάνωσης και αγώνα.
Η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση «Εκτός Σχεδίου» σας καλεί να συζητήσουμε για όλα αυτά στην συνέλευση – εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή 13/11, στις 12 το μεσημέρι, στο συνεδριακό κέντρο Νέας Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4, κοντά σε ΗΣΑΠ Ν Ιωνίας)

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία