Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα! Όλοι στις διαδηλώσεις την Τρίτη 15 Νοέμβρη

Μέσα στο 3ήμερο της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου επισκέπτεται τη χώρα ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Ομπάμα. Η επίσκεψη αυτή αποτελεί ωμή πρόκληση απέναντι στο λαό μας και εγκυμονεί νέους κινδύνους γιαυτόν και για όλους τους λαούς της περιοχής. Πραγματοποιείται μέσα σ΄ ένα κλίμα όξυνσης των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας) και των πολεμικών αντιπαραθέσεων και επεμβάσεων, απ΄ την Ουκρανία μέχρι τη Μέση Ανατολή, με τους πολεμικούς στόλους των ιμπεριαλιστών να πλέουν στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, με τους λαούς να δολοφονούνται καθημερινά, με τον ξεριζωμό και το δράμα των προσφύγων να συνεχίζεται.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ωραιοποιεί τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, παρουσιάζοντας τον Ομπαμα– χωρίς κανένα ίχνος ντροπής - ως «φίλο της χώρας μας», «φιλειρηνιστή» κ.ο.κ., αναζητώντας μια σανίδα σωτηρίας μπροστά στα ζόρια που αντιμετωπίζει στο πλαίσιο της δήθεν διαπραγμάτευσης με τους «εταίρους» της ΕΕ..Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει τη «διαφήμιση» των γεωστρατηγικών πλεονεκτημάτων της χώρας, μετά το κάλεσμα της κυβέρνησης να έρθει το ΝΑΤΟ ως τοποτηρητής στο Αιγαίο για τις προσφυγικές ροές.

Ο λαός μας πρέπει να βρεθεί μαζικά στους δρόμους διαδηλώνοντας και καταγγέλλοντας τον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-Κυβέρνησης που βιώνει καθημερινά. Διαδηλώνοντας και καταγγέλλοντας την επίσκεψη – πρόκληση!

Εμείς επιμένουμε στο «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», στην πάλη ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό για τη φιλία των λαών, ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και την ξενοφοβία. Για την υπεράσπιση της ειρηνικής συμβίωσης των λαών και την κατάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας κόντρα στις επιτροπείες και τις επεμβάσεις. Για τις εργατικές, λαϊκές και νεολαιίστικες ανάγκες κόντρα στα συμφέροντα των πολυεθνικών και του κεφαλαίου σε κάθε χώρα.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις προς την αμερικάνικη πρεσβεία, την Τρίτη 15 Νοέμβρη στις 5.00μμ στο Πολυτεχνείο

Συμμετέχουμε στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, την Πέμπτη, 17 Νοέμβρη 15:00, πλ. Κλαυθμώνος