Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

«Πολιτιστικό» εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μάθημα υποκρισίας στο 3ο ΓΕΛ Ν. ΙωνίαςΜε μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την παρουσίαση, άκουσον άκουσον, του “Πολιτιστικού Προγράμματος” με τίτλο “Μαθαίνω για τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς το ΔΝΤ και το Νέο Πρόγραμμα Στήριξης και Σταθερότητας της Ελληνικής Οικονομίας” στο 3ο Ημερήσιο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, από μαθητές και εκπαιδευτικούς της Β τάξης του Λυκείου.

Η υλοποίηση και παρουσίαση του παραπάνω προγράμματος αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που, εδώ και έξι χρόνια, βίωσε, βιώνει και θα βιώνει για πολλά ακόμη χρόνια τις συνέπειες της εφαρμογής των επιταγών των Ευρωπαϊκών Θεσμών και του ΔΝΤ και των Προγραμμάτων Στήριξης και Σταθερότητας στη χώρα μας.

Πώς μπορούν οι εμπνευστές του παραπάνω “πολιτιστικού” προγράμματος να αγνοήσουν τους άνεργους και ανασφάλιστους γονείς των μαθητών, πώς μπορούν να παραβλέπουν, την ανασφάλεια στην οποία ζουν οι μαθητές εξαιτίας των Ευρωπαϊκών Θεσμών, του ΔΝΤ και των εγχώριων υποστηρικτών τους;

Πώς μπορούν να ξεχνούν οι εμπνευστές του “πολιτιστικού” προγράμματος τα αμέτρητα κενά σε καθηγητές, τα σχολεία που καταργήθηκαν, τα τμήματα που συγχωνεύθηκαν, τις ελλείψεις για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών, τους μηδενικούς διορισμούς των τελευταίων 5 χρόνων, τις εξουθενωτικές μειώσεις των μισθών των εκπαιδευτικών και το σμπαράλιασμα των ονείρων μιας ολόκληρης γενιάς;

Όλοι στους δρόμους! Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε


ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΕΗΛΑΣΙA

Με διαδικασία εξπρές - όπως όλες άλλωστε οι μνημονιακές κυβερνήσεις- η αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να ψηφίσει το ασφαλιστικό και φορολογικό έκτρωμα μέσα στο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μάη.

Η άθλια μεθόδευση της κυβέρνησης να ψηφίσει όλα τα μέτρα και τη συμφωνία της με την τρόικα μέσα στο Σαββατοκύριακο, πάνω στις εκδηλώσεις της εργατικής πρωτομαγιάς μάλιστα, δείχνει το βάθος της αντιλαϊκής της πολιτικής: όλα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, όλα στους δανειστές την ΕΕ και το ΔΝΤ!

Πριν στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, αυτό αποδεικνύεται «ανεπαρκές» και πρέπει να κάνουμε ξανά θυσίες, θυσίες που πάνε στη μαύρη τρύπα του χρέους και εξασφαλίζουν την κερδοφορία του κεφαλαίου και των τραπεζών. Ένα 4ο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ. με την μορφή προληπτικών μέτρων είναι συμφωνημένο. Πρόκειται για ένα ακόμα πακέτο μέτρων λεηλασίας μισθών, συντάξεων, ξεπουλήματος δημόσιων οργανισμών και περιουσίας, απελευθέρωσης απολύσεων και μια σειρά άλλων που σταματημό δε θα έχουν.

Πρόκειται για μια αντιδραστική «μεταρρύθμιση» του συστήματος με σκληρό ταξικό πρόσημο υπέρ των εργοδοτών, της ΕΕ και του ΔΝΤ.