Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Τον φασισμό καλά κατάλαβέ τον! Δεν θα πεθάνει μόνος. Τσάκισε τον! Όχι στις ρατσιστικές επιθέσεις. Έξω οι φασίστες από τη Νέα Ιωνία

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, στις 7μμ, στην πλατεία Σημηριώτη

Το βράδυ τις 18 Σεπτεμβρίου, την μέρα που συμπληρώνονταν 4 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά, ένας άλλος φασίστας αποφάσισε να επιτεθεί στον γείτονά μας Βαρές. Ο Βαρές γρονθοκοπήθηκε από φασιστοειδές στην Αγ. Κωνσταντίνου, αφού είχε προηγηθεί τραμπουκισμός κι απειλές.

Η συγκεκριμένη ενέργεια είτε «αυθόρμητη» είτε «σχεδιασμένη», είναι ένα μικρό κομμάτι στην προσπάθεια επανεμφάνισης φασιστικών ομάδων στην περιοχή. Η στοχοποίηση των μεταναστών (από τις κυβερνήσεις, τα ΜΜΕ, τις φασιστικές ομάδες κλπ) γίνεται με μοναδικό σκοπό να αποπροσανατολίσει την κοινωνία και τα πιο φτωχά στρώματα της. Σε αυτή την οργανωμένη προσπάθεια δεν μπορούμε παρά να αντισταθούμε συλλογικά. Τα προβλήματα εργαζομένων είναι κοινά ανεξαρτήτως καταγωγής, φύλου, και θρησκείας.

Η απάντηση στην συνεχιζόμενη χειροτέρευση της κοινωνικής μας κατάστασης, στο στοίβαγμα χιλιάδων προσφύγων που έφυγαν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν από το θάνατο, τα βασανιστήρια και την εξαθλίωση δεν βρίσκεται στην φασιστική κανιβαλική αντίληψη «να φάω το διπλανό μου, τον πιο αδύναμο, για να επιζήσω εγώ». Βρίσκεται στη συλλογική πάλη εργαζομένων, ανέργων, νέων, Ελλήνων και μεταναστών για όσα δικαιούμαστε και όσα μας ανήκουν, για να πάρουμε από το κεφάλαιο τον πλούτο που έχουμε παράξει και μας έχει κλέψει, βρίσκεται στη διεθνιστική αλληλεγγύη και πάλη των λαών, ενάντια στον πόλεμο που γεννά την προσφυγιά. Βρίσκεται στον αγώνα για λαϊκές ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα. Στην πρόσβαση στη δημόσια παιδεία για κάθε ελληνόπουλο και προσφυγόπουλο.

Οι επιθέσεις κατά μεταναστών και προσφύγων, τελικά, στρέφονται εναντίον όλων των κατοίκων της γειτονιάς μας. Είναι αδιαπραγμάτευτο ότι σε καμία περιοχή, και μάλιστα σε μια περιοχή όπως η Ν. Ιωνία μια γειτονιά της προσφυγιάς και των εργατών, τα φασιστοειδή κι ο ρατσισμός δεν έχουν θέση.

Καθήκον μας είναι να δράσουμε ώστε οι επιθέσεις αυτές να είναι και οι τελευταίες. Να δράσουμε κόντρα τόσο σε κάθε ναζιστική επίθεση όσο και σε κάθε πολιτική επιλογή και πρακτική που καλλιεργεί το φασισμό, το ρατσισμό και την εκμετάλλευση.

Δεν μας τρομάζει η βία τους, θα μας βρουν μπροστά τους. Με συλλογική οργάνωση, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα θα την τσακίσουμε.

Ως Εκτός Σχεδίου συμμετέχουμε και στηρίζουμε την διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την
Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, στις 7μμ, στην πλατεία Σημηριώτη,
για να υπενθυμίσουμε ότι στη Νέα Ιωνία, της προσφυγιάς και της μετανάστευσης
δεν χωράνε φασιστικές και ρατσιστικές ιδέες.

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία