Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΟΛΟΙ στα πανεργατικά-παλλαϊκά συλλαλητήρια, Πέμπτη 2 Μάρτη

Συγκέντρωση και Πορεία, Πέμπτη 2 Μάρτη:

Αθήνα,6.00 μμ Προπύλαια
Θεσ/νικη, 6:00 μμ Άγαλμα Βενιζέλου

Είναι ξεκάθαρο, για μια ακόμα φορά, ότι οι περίφημες «διαπραγματεύσεις» μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την ΕΕ και το ΔΝΤ, επιφυλάσσουν νέα σκληρά μέτρα. Κάθε «έντιμος συμβιβασμός» της κυβέρνησης είναι και ένας νέος εφιάλτης για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τη νεολαία. Νέο Μνημόνιο διαρκείας αποφασίστηκε στο eurogroup, με την επ' αόριστο παγίωση των αιματηρών πλεονασμάτων και μετά το 2018 και μέτρα που περιλαμβάνουν την ενίσχυση της φοροληστείας του λαού, τη μείωση του αφορολόγητου και νέες μειώσεις στις συντάξεις. Στο επίκεντρο βρίσκονται και τα Εργασιακά με αλλαγές προς το χειρότερο για όλους μας.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Συλλαλητήριο Πέμπτη 2 Μάρτη

Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ – ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑ ΣΚΛΑΒΟΙ
Ο ΛΑΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Οι περίφημες «διαπραγματεύσεις» για την 2η αξιολόγηση μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την ΕΕ και το ΔΝΤ, επιφυλάσσουν νέα σκληρά μέτρα. Κάθε «έντιμος συμβιβασμός» της κυβέρνησης, είναι και ένας νέος εφιάλτης για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τη νεολαία. Προετοιμάζουν νέο Μνημόνιο διαρκείας, με την επιβολή της μόνιμης «δικτατορίας του πλεονάσματος» (3,5% του ΑΕΠ, δηλαδή 7 δις. μέτρων κάθε χρόνο). Συζητούν και σχεδιάζουν μέτρα που στοχεύουν στην απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου:

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Κάλεσμα σε σύσκεψη για το συντονισμό των δράσεων μπροστά στην έναρξη των νέων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους.

Ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες η υποβολή των αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ (μέσω ΕΣΠΑ) για την απασχόληση ανέργων μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους της χώρας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περίπου 25.000 θέσεις 8μηνης εργασίας σε όλους του Δήμους της χώρας. Το πρόγραμμα παρουσιάζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ως μια σημαντική πολιτική για την καταπολέμηση της ανεργίας, την κατάρτιση των ανέργων και την αναβάθμιση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η πραγματικότητα, όπως πάντα, είναι διαφορετική από τις κυβερνητικές εξαγγελίες.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Κοινή ανακοίνωση αντικαπιταλιστικών κινήσεων για την επίθεση της χρυσής αυγής σε δημοτικό σχολείο στο πέραμα και τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στο πρωινό σχολείο

Οι δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις καταδικάζουν απερίφραστα την επίθεση της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής που έγινε την Τρίτη 17 Γενάρη 2017, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε δημοτικό σχολείο του Νέου Ικονίου Περάματος πριν την έναρξη ενημέρωσης γονέων και εκπαιδευτικών, που κάλεσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η ενημέρωση αφορούσε τη φοίτηση 25 προσφυγόπουλων σε απογευματινές ώρες στο χώρο του σχολείου. Η επίθεση με προπηλακισμούς, γροθιές και κτυπήματα σε δασκάλες, μανάδες έγινε μπροστά στα παιδάκια του ολοήμερου και στα αδιάφορα βλέμματα των αστυνομικών που βρίσκονταν εκεί.