Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ-Αναζητώντας τα ίχνη των γενονότων-Ιστορική περιήγηση, Κυριακή 2 Απρίλη 10:30πμ

«Ο χρόνος και η πρόοδος επενέβησαν και αλλοίωσαν τον τόπο του μαρτυρίου. Η αλάνα, όπου χύθηκε το αίμα των εκτελεσμένων, οικοδομήθηκε.

Το ρέμα σκεπάστηκε, γίνηκε λεωφόρος. Το μνημείο των πεσόντων εκτοπίστηκε, σπρώχτηκε αναγκαστικά να πάει παρακάτω.

Όλα τριγύρω αλλάξανε.

Σήμερα, πάνω στη γη των προσφύγων, πέρα από τη μαρμάρινη στήλη τίποτα άλλο δεν έχει απομείνει, για να θυμίζει την αποφράδα εκείνη μέρα, που είναι για τον τόπο τούτο ό,τι η σφαγή για το Δίστομο και ό,τι το Ολοκαύτωμα για τα Καλάβρυτα.»

Απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου του
Κώστα Χαλέμου "Σαν πουλιά τα τουφεκάν"

Στις 15 Μάρτη συμπληρώθηκαν 73 χρόνια από την μέρα που στην εργατογειτονιά της Καλογρέζας εκτελέστηκαν από τους γερμανούς ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους, 21 νέα παλικάρια, εργάτες στα εργοστάσια της περιοχής μας και ένας ιταλός αντιστασιακός.

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Σάββατο 18 Μάρτη διεθνής ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού, του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας. Συλλαλητήριο 15:00 Ομόνοια

Να ακυρωθεί η συμφωνία της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας.

Σάββατο 18 Μάρτη διεθνής ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού, του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας.Συλλαλητήριο 15:00 Ομόνοια

Ένα χρόνο μετά τη σύναψη της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας, τα σύνορα παραμένουν κλειστά για τους ανθρώπους που δραπετεύουν από τον πόλεμο και την εξαθλίωση, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους.

Ένα χρόνο μετά, με την Τουρκία του αυταρχισμού και των βασανιστηρίων να θεωρείται «ασφαλής τρίτη χώρα», το άσυλο έχει ουσιαστικά καταργηθεί, ενώ γίνονται μαζικές απελάσεις ανθρώπων που δικαιούνται προστασία.

Ένα χρόνο μετά, τα νησιά του Αιγαίου έχουν μετατραπεί σε «buffer zones», ενδιάμεσες περιοχές μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, όπου φυλακίζονται οι πρόσφυγες και τα δικαιώματα τίθενται σε αναστολή.

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 2017 – Επιχειρηματικά σχέδια και εκβιασμοί

Το τελευταίο διάστημα στην γειτονική μας Νέα Φιλαδέλφεια νέα επεισόδια τραμπουκισμών από μερίδα οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ διαδραματίζονται απέναντι σε όποιον τολμά να αρθρώσει έναν διαφορετικό λόγο που αντιτίθεται στα επιχειρηματικά συμφέροντα Μελισσανίδη και της Ανώνυμης Εταιρείας της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ειδικότερα, τα παραπάνω άτομα αφού με εξώδικο εκβιάζουν την προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου ώστε να παρακάμψει όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις που χρειάζονται, προκειμένου να εγκρίνει την υψομετρική μελέτη για το γήπεδο των επιχειρηματικών συμφερόντων της ΠΑΕ, έγραψαν με συνθήματα την είσοδο του δημαρχείου Νέας Φιλαδέλφειας και επιτίθενται απροκάλυπτα και στους δύο αυτοδιαχειριζόμενους χώρους της περιοχής, τη Στρούγκα και τη Λαϊκή Συνέλευση, γράφοντας επί μέρες συνθήματα και καταστρέφοντας τις πινακίδες τους. Ουσιαστικά, όμως επιτέθηκαν στο πολιτικό περιεχόμενο και στην διαφορετική άποψη την οποία αυτές εκφράζουν.