Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: Κυριακή 28 Μάη 11:30, Πλ. Πάρσης (Τροχονόμος)


Την Κυριακή 28 Μάη στις 11:30, σας καλούμε σε εκδήλωση που διοργανώνουμε ως Εκτός Σχεδίου – με θέμα

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ».

Με αφορμή την επαναληπτική δημοπρασία του χώρου της πλατείας Πάρσης αλλά και την ανακοίνωση του σχεδίου Δήμου- Μητρόπολης για το οικόπεδο στον Περισσό θεωρούμε αναγκαίο να αναδείξουμε προς συζήτηση σε όσους ζούμε στη Νέα Ιωνία το ζήτημα της πόλης που έχουμε ανάγκη, διοργανώνοντας μια συζήτηση σε έναν από τους χώρους αυτούς.

Είναι γεγονός, όπως σε κάθε δήμο, έτσι και στη Νέα Ιωνία, είναι πλέον μόνιμη η συζήτηση για την εκμετάλλευση "άδειων και ανεκμετάλλευτων χώρων". Εδώ και χρόνια, συγκεκριμένα γίνεται λόγος για την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στο ΟΤ 150, την παραχώρηση του οικοπέδου στην Πάρσης, ενώ στα σχέδια του δήμου είναι η άμεση ανάκληση της απόφασης για απαλλοτρίωση του οικοπέδου Ο.Τ 445, ώστε αυτός να γίνει χώρος αθλητισμού και πολιτισμού στον Περισσό και η δημιουργία «Ιωνικού Πάρκου» από τη μητρόπολη.

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Τέρμα η κοροϊδία, ο εμπαιγμός και η ομηρεία! | Μετατροπή τώρα όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Εδώ και μήνες συνεχίζεται τα γαϊτανάκι Κυβέρνησης – Ελεγκτικού Συνεδρίου, δηλαδή κράτος με κράτος, γύρω από το ζήτημα της παράτασης των συμβάσεων μέχρι τέλος του 2017 χιλιάδων εργαζομένων στην καθαριότητα. Το Ελ. Συνέδριο ανακάλυψε τώρα ότι οι παρατάσεις είναι αντι συνταγματικές και πρέπει να απολυθούνε. Κυβέρνηση και δήμαρχοι εμπαίζαν όλο αυτό το διάστημα τους συμβασιούχους με φρούδες ελπίδες και ψεύτικες υποσχέσεις. Τώρα με το πρόσχημα της αντι συνταγματικότητας που τους δίνει το Ελεγκτικό Συνέδριο ετοιμάζουν πογκρόμ χιλιάδων απολύσεων.

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Δεν θα ζήσουμε σα σκλάβοι | 17 Μάη όλοι στην απεργία | 18 Μάη συλλαλητήριο

Το βράδυ της εργατικής Πρωτομαγιάς διάλεξε η κυβέρνηση για να ανακοινώσει το νέο 4ο Μνημόνιο! Ένα Μνημόνιο διαρκείας, με υποχρέωση “αιματηρών” πλεονασμάτων 3,5% και αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων σε συνεχή βάση, για το οποίο η κυβέρνηση περηφανεύεται και απαιτεί ο λαός να είναι και ευχαριστημένος!

Η κυβέρνηση συνεχίζει στον δρόμο που υπηρέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας από τη μια τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, και, ενισχύοντας από την άλλη, την κερδοφορία του κεφαλαίου. Γι αυτό ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ συμφωνούν με αυτά τα μέτρα, και ζητούσαν ‘’να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση”.

Όμως η συμφωνία που κατέληξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ και το ΔΝΤ, σύμφωνα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και υπό την ουσιαστική συναίνεση της μνημονιακής «αντιπολίτευσης» ξεγυμνώνουν κάθε κυβερνητικό επιχείρημα «περί ταξικού πρόσημου». Οι μυλόπετρες των νέων μέτρων συνθλίβουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα καθώς δύο συντάξεις το χρόνο θα χάσουν 1,1 εκατ. συνταξιούχοι και ένα μισθό οι χαμηλόμισθοι!!

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Κοινό κείμενο σχημάτων και κινήσεων με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στη Ν. Φιλαδέλφεια

Τους τελευταίους μήνες η Νέα Φιλαδέλφεια βρίσκεται ξανά σε «κατάσταση πολιορκίας». Ομάδες τραμπούκων «περιπολούν» στην περιοχή απειλώντας και αποκλείοντας στέκια και κοινωνικούς χώρους, προσπαθώντας να διαλύσουν εκδηλώσεις πολιτικών χώρων, επιτιθέμενοι σε δημοτικούς συμβούλους και όποιον πολίτη τολμά να εκφράσει άποψη διαφορετική από το σχέδιο οικονομικής εκμετάλλευσης της ευρύτερης περιοχής από τον επιχειρηματία και αφανή ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά και άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα, περιλαμβανομένης της Μητρόπολης Ν. Ιωνίας – Ν. Φιλαδέλφειας.

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση για Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμου

25000 εργαζόμενοι και εργαζόμενες σε όλη τη χώρα θα καλύψουν θέσεις εργασίας μέσω του νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ για την κοινωφελή εργασία στους Δήμους με προσωρινές συμβάσεις. Θα έρθουν να προστεθούν στους περίπου 6000 που έχουν ήδη προσληφθεί με το πρόγραμμα σε συγκεκριμένους Δήμους της χώρας. Στο σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών (παιδεία, υγεία, πρόνοια, καθαριότητα κ.α.), οι θέσεις που καλύπτονται με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ξεπερνούν τις 50000 και πλέον οι διάφορες μορφές ελαστικής εργασίας τείνουν να κυριαρχήσουν στον δημόσιο τομέα.

Τι μας λένε;

Η κυβέρνηση μας λέει ότι κάνει προσλήψεις για να καλύψει τις ανάγκες. Ότι μειώνει την ανεργία. Ότι η δική της μνημονιακή πολιτική με τις 8μηνες συμβάσεις είναι καλύτερη από τη μνημονιακή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων με τις 5μηνες συμβάσεις.

Οι δημοτικές αρχές μας λένε ότι τα προγράμματα αυτά είναι μια λύση στα προβλήματα των Δήμων. Ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική στο μνημονιακό καθεστώς πέρα από αυτά τα «δώρα» που μας δίνει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., οι βιομήχανοι και το κεφάλαιο μας λένε ότι αυτές οι πολιτικές θα φέρουν ανάπτυξη και θα ξεπεραστεί η κρίση. Ότι για να «σωθούμε» πρέπει να μειώνονται οι δαπάνες, να στέλνεται κόσμος στην ανεργία, να κόβονται οι μισθοί και να ιδιωτικοποιούνται τα πάντα.