Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Δελτίο τύπου από την εκδήλωση της Εκτός Σχεδίου για την πόλη, τη φύση την άναρχη δόμηση και τις "καταστροφές"

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13/12 η εκδήλωση που διοργάνωσε η αριστερή ριζοσπαστική κίνηση στη Νέα Ιωνία «Εκτός Σχεδίου», με αφορμή τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική και θέμα:

Σύγχρονες Πόλεις & Φυσικό Περιβάλλον/Ρέματα
Άναρχη Δόμηση & Κέρδος, «Φυσικές» Καταστροφές

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Θάνο Ανδρίτσο, αρχιτέκτονα-πολεοδόμο, ο οποίος υποστήριξε ότι τα ζητήματα του χώρου, της φύσης και του περιβάλλοντος θα καθορίσουν τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις του μέλλοντος.

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Συγκέντρωση/πορεία διαμαρτυρίας στη Δ. Αττική, κυριακή 17/12, 18:30

Το Σάββατο, 16-12, και την Κυριακή, 17-12, πραγματοποιείται στα Μέγαρα και την Ελευσίνα, Περιφερειακό Συνέδριο, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής και η κυβέρνηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση κι ανάταξη της Δυτικής Αττικής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η Περιφέρεια Αττικής διάλεξαν εποχή να ειρωνευτούν τους κατοίκους της περιοχής τάζοντας "αποκεντρωμένο διάλογο με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς" για την ανάπτυξη, ενώ ακόμα δεν έχει στεγνώσει η λάσπη από την τελευταία θανατηφόρα πλημμύρα που έπνιξε τη Μάνδρα και την Πέραμο.

Θράσος που ξεπερνάει κάθε όριο, το κλείσιμο της φιέστας με ομιλίες της περιφερειάρχη Ρ. Δούρου (που ακόμα δεν έχει αναλάβει μισή ευθύνη) και του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στην Ελευσίνα, την Κυριακή, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ανδρέας Δασκαλάκης».

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Κοινή ανακοίνωση:Το ταξικό, πολιτικό έγκλημα στη δυτική Αττική δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο!

Η φονική τραγωδία στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο είναι μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων δεκαετιών, με θύματα για άλλη μια φορά από τις φτωχογειτονιές τις Δυτικής Αττικής. Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει πλέον τους 24. Ταυτόχρονα, μια ολόκληρη πολιτεία παραμένει μέσα στις λάσπες με τους κατοίκους να προσπαθούν με ό,τι μέσα διαθέτουν, χωρίς ρεύμα και νερό, να καθαρίσουν τους τόνους λάσπης και μπάζων. Εικόνες γενικής καταστροφής μιας ολόκληρης πόλης, του οδικού δικτύου, των υποδομών της, των καταστημάτων και των σπιτιών συνθέτουν τον απόηχο ενός εγκλήματος με ξεκάθαρα πολιτικό χαρακτήρα και ξεκάθαρο ταξικό πρόσημο.

Συζήτηση 13/12: Σύγχρονες Πόλεις & Φυσικό Περιβάλλον/Ρέματα Άναρχη Δόμηση & Κέρδος, «Φυσικές» Καταστροφές

Με αφορμή τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική που κόστισαν το θάνατο σε 24 συνανθρώπους μας, την Τετάρτη 13/2/2017 σας καλούμε στην πρώτη συζήτηση από ένα κύκλο συζητήσεων που οργανώνει το επόμενο διάστημα η Εκτός Σχεδίου, με θέμα:

Σύγχρονες Πόλεις & Φυσικό Περιβάλλον/Ρέματα
Άναρχη Δόμηση & Κέρδος, «Φυσικές» Καταστροφές


Στη συζήτηση θα αναμετρηθούμε με ερωτήματα όπως:
  • Ποια είναι η σχέση της φύσης με το κέρδος;
  • Μπορούν να σταματήσουν οι «φυσικές» καταστροφές, οι πλημμύρες οι πυρκαγιές;
  • Πως εξελίσσεται η σύγχρονη πόλη και η λειτουργία της σε σχέση με τις ανθρώπινες ανάγκες;
  • Μπορούμε να πάμε αλλιώς;

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΔΗΜΟΙ- 8ΜΗΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωσης του "Κινήματος στην πόλη του Ζωγράφου" για το θάνατο ενός ακόμη εργαζόμενου στα κοινωφελή προγράμματα (8μηνα)

Ούτε μισός χρόνος δεν έχει περάσει από το θάνατο εργαζόμενης στην καθαριότητα στο Δήμο Ζωγράφου εν ώρα εργασίας και η ιστορία επαναλαμβάνεται, σχεδόν με πανομοιότυπους όρους: 48χρονος εργαζόμενος στην καθαριότητα μέσω των 8μηνων προγραμμάτων στο Δήμο Ζωγράφου, υπέστη ανακοπή καρδιάς εν ώρα εργασίας, καθώς γυρνούσε σήμερα το πρωί στο αμαξοστάσιο του δήμου από καθαρισμό καμένων κάδων για να συνεχίσει τη βάρδιά του. Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του από ανακοπή καρδιάς σε έδαφος προϋπάρχοντος ανευρύσματος.