Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Όχι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, τον φασισμό, τον πόλεμο, έξω ΝΑΤΟ κ ΕΕ από τα Βαλκάνια-αλληλεγγύη των λαών

Ως Εκτός Σχεδίου δε συμφωνούμε με το εθνικιστικό συλλαλητήριο της 4ης Φλεβάρη και καλούμε τον κόσμο της εργασίας τους νέους, τους άνεργους τη νεολαία να μη συμμετάσχει σε συλλαλητήρια τέτοιου περιεχομένου. Οι δυνάμεις που σήμερα σηκώνουν τον εθνικιστικό κουρνιαχτό και πλασάρονται ως ‘πατριωτικές’ είναι οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που έφεραν, στήριξαν ή ανέχτηκαν τα μνημόνια, και μαζί με αυτά την κατάργηση των εργατικών μας δικαιωμάτων και το ξεπούλημα της χώρας.  

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στηρίζει τις εξορμήσεις του ελληνικού κεφαλαίου στα Βαλκάνια και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην περιοχή εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας και της Ε.Ε.. Εξορμήσεις και σχεδιασμοί που το μόνο που έχουν να προσφέρουν στους λαούς είναι η φτώχεια η εξαθλίωση και η απειλή του πολέμου.

Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου, κάθε εθνότητας και χώρας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Είναι θύματα της εκμετάλλευσης των ίδιων επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών, των κυβερνήσεων και των πολιτικών τους. Παλεύουμε για τη αλληλεγγύη των λαών, ενάντια στον πόλεμο και τις επεκτατικές βλέψεις από όπου κι αν προέρχονται.

Το φασισμό θεριεύουν η ρατσιστική αντιμετώπιση των προσφύγων, των μεταναστών, των φτωχών, ο εθνικισμός και ο συνεχής μιλιταριστικός ανταγωνισμός μεταξύ των χωρών.

Οι ναζιστικές φιέστες μας υπενθυμίζουν την ανάγκη για συνεχή και οξυμένη αντιφασιστική επαγρύπνηση. Ιδιαίτερα στην περιοχή μας, το χρωστάμε σε όσους υπέφεραν και αγωνίστηκαν ενάντια στους Ναζί. Στον καθένα και την καθεμία που θέλει να ζει ελεύθερα και ειρηνικά. Σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας, χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Αποδεχόμαστε το δικαίωμα κάθε λαού, ομάδας, εθνότητας κλπ στον αυτοπροσδιορισμό του ονόματος και της ταυτότητας του. Η ειρήνη στην περιοχή των Βαλκανίων θα εξασφαλιστεί με την ενότητα της εργατικής τάξης και των λαών ενάντια στους εκμεταλλευτές μας, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΡΩΣΙΑΣ.

Καλούμε στην αντιφασιστική – διεθνιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Ρηγίλλης στις 3 Φεβρουαρίου 6 μ.μ.

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ
– Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία